Filmpublicisternas årliga sommarcoctail

Eva Melander och Fredrik Ohlsson.
Eva Melander och Fredrik Ohlsson.

Den 21 juni arrangerade Filmpublicisternassin årliga coctail i den skira grönskan på Djurgården, närmare bestämt på Rosendals Värdshus.

Ett fyrtiotal medlemmar och andra gäster serverades vitt och sommartypiskt rosévin tillsammans med delikata snittar. Kvällens gäster var Guldbaggevinnaren tillika ena vinnaren av Årets Filmpar, Eva Melander och legendariske Fredrik Ohlsson. Eva Melander intervjuades av Lisa Widén från Filmregion Stockholm om hur karriären tagit vägen från Gävle via Teaterhögskolan i Malmö och en rad film- och teaterroller till 2016 års pris för bästa kvinnliga biroll i Flocken.
Stort jubel bland gästerna när det stod klart att ”Hemliga gästen” var Fredrik Ohlson som frikostigt bjöd på anekdoter ur sitt händelserika liv. Filmpublicisternas ordförande Jan Göransson hade ett ovanligt tacksamt intervjuobjekt som varvade svar på Jans frågor med högläsning ur memoarerna ”Ingenting är länge sedan”. Gästerna fick bl a veta att Fredrik Ohlsson blev störd vid inträdesprovet till Dramatens Scenskola och därför kom att utbilda sig vid Royal Academy of Dramatic Art. Och att han och livskamraten Siv Malmquist har mycket svårt att vara eniga i stort sett i alla frågor som rör deras gemensamma liv. Trots allt har de levt tillsammans sedan 1971.

– Det måste vara kärlek, sa Fredrik.

Mot slutet av intervjun sa han att bilden av honom kan vara skev. Ohlsson menar att han innerst inne är en tråkmåns med en vemodig och svart syn på livet och avslutade med att han gärna skulle vilja bli ihågkommen som en bra människa och en seriös skådespelare som älskade Shakespeare och Strindberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s